Als je acuut of chronisch pijn hebt en er geen mogelijkheden voor behandeling zijn, of als je liever geen medicijnen wilt gebruiken, dan moet je leren leven met de pijn. Maar hoe doe je dat? Medicod helpt je graag bij het beantwoorden van deze vraag.

Samen pakken we de pijn aan, met natuurlijke methodes zoals APS therapie, triggerpoint therapie, massage, kruidentherapie en soms ook voedingsadviezen. Al deze methodes spreken het zelfherstellende en pijnstillende vermogen van het lichaam aan. Zo kan in veel gevallen een betere kwaliteit van leven bereikt worden, met minder pijn en beperkingen.

Vergoeding

Pauline Heinen van Medicod is aangesloten bij beroepsorganisatie BVAT. Dit betekent kwaliteitsgarantie én een vergoeding door een aantal ziektekosten verzekeraars. Er is geen verwijzing van een medisch specialist/huisarts nodig. Bekijk hier of uw zorgverzekering uw behandeling vergoed.

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan gezondheid en wat niet. Alle behandelingen van pijnverlichting zijn natuurgeneeskundige therapieën.

Natuurgeneeskundige therapieën

APS

Bij APS micro-elektrotherapie wordt gebruikgemaakt van kleefelektroden. Door deze therapie wordt er in diepliggende structuren van het menselijk lichaam energie aangemaakt waardoor herstel processen op gang komen.

Magneetpuls therapie

Magneetpuls therapie is een pijnloze behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen, die een verbinding maken met de cellen in het lichaam waardoor weefselherstel wordt bevorderd.

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is een 4.000 jaar oude Oosterse natuurgenees-kundige behandelingswijze. Door stimulatie van zenuwuiteinden in de voeten worden weefsels en organen geactiveerd.

Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie is een natuurlijke behandeling geschikt voor behandelen van acute en chronische (zenuw)pijn. Er worden reflexpunten op de voet aangedrukt, die een relatie hebben met onderdelen van het zenuwstelsel.

Therapeutische massage

Therapeutische lokale drukmassage van pijnzones zijn gericht op het verbeteren van de stofwisseling, doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.